Musicalen er forårets højdepunkt

Lige så sikkert som vår kommer efter vinter er det, at foråret for eleverne i 8, og 9. klasse på Thise Friskole er sæson for den årlige musical, som skolens musiklærer, Ole Nissen, skriver, instruerer og er tovholder på.

Torsdag aften spillede de 35 elever i de to klasser  forestillingen, "Lige så stille", som var alt andet end stille ved to forestillinger for knap 200 børn, forældre og bedsteforældre i skolens idrætshal, som var omdannet til et intimt teater.

"Hvert år er det en tour de force for eleverne - en kraftpræstation som kræver meget af dem, men som også giver både dem og skolen en hel masse. Hvert år oplever jeg, at de fleste elever fortryder i samme øjeblik de har sagt ja til at stå på scenen. Og hvordan de så udvikler sig gennem arbejdet, overvinder sig selv og bagefter er lykkelige over, at de var med i det fællesskab og det samarbejde som det er at lave musical," siger Ole Nissen.

"Til daglig er meget af det, eleverne laver i skolen abstrakt og løsrevet fra en større sammenhæng, men med musical oplever de, at flere ugers arbejde resulterer i et meget konkret produkt: Opførelsen af en musical, som alle bidrager til - uanset om de er på scenen, sælger billetter, står for teknikken eller laver kulisser,  siger Ole Nissen.

Årets musical foregår på et lille og ukendt museum, som får mulighed for at udstille "verdens største nulevende diamant: den lyserøde flamingo", som det hedder i programmet. Det kræver at der hyres en nattevagt, som skal vogte diamanten. men selvfølgelig forsøger nogle at røve diamanten, men tyvene er ikke de skarpeste knive i skuffen, så alt går ikke som planlagt.

Som noget nyt havde skolen i år inviteret børn, søskende og forældre på grillaften før forestillingerne. Det samlede næsten 300, som nød det kølige men tørre forårsvejr under åben himmel.