Åbent hus den 24. januar 2015

Lørdag holdt vi på Thise Friskole den årligt tilbagevendende Friskolens dag og Åbent hus med indskrivning til børnehaveklassen. Alle 117 elever fra 0.-9. klasse går denne ene lørdag i skole. Til gengæld har de fri om mandagen.

Friskolens dag benytter rigtig mange forældre, bedsteforældre og søskende til skolens nuværende elever ´til at følge undervisningen og få en hyggelig dag ud af det. Og det er også en mulighed for børn og forældre, som overvejer Thise som skolemulighed, til at kigge indenfor og få et indtryk af skolen.

Ligesom årets øvrige skoledage begynder Friskolens dag med fælles morgensamling - men på denne særlige dag også med forældrene som deltagere. Derefter var der to lange lektioner - afbrudt af et frikvarter hvor der var  kaffebord for forældrene.

Klasserne havde forskellige fag og temaer.5. klasse havde for eksempel skolekøkken - på tysk, hvor opskrifterne der skulle følges, var skrevet på tysk,Andre lavede sørøverkostumer og sang sørøversange for forældrene mens ngoge lavede fysikforsøg eller havde biologi, hvor eleverne skulle fremstille hjerter.

I år havde vi inviteret en særlig gæst udefra: Borgmester Peder Christian Kirkegaard fulgte interesseret en stor del af arrangementet. Ved afslutningen talte han til både elever og forældre og bagefter skrev han følgende på sin facebook-profil:

Peder Christian Kirkegaard

Har været inviteret til Åbent Hus på Thise Friskole i dag.
Et dejligt besøg, hvor der var undervisning for alle klasser, og med glade og engagerede børn.
Thise Friskole har med sine nu 35 år, bevidst sin bæredygtighed med i dag 117 elever.
Og et af de steder, hvor der kommer elever fra andre kommuner til Skive kommune, idet 14 elever tager turen med Sundsøre - færgen fra Hvalpsund til skolen i Thise.
Et meget stærkt lokalsamfund med et enestående sammenhold, sikre sammen med forældre, gode fysiske rammer i og omkring skolen.
Vi har rigtig gode folkeskoler i Skive Kommune, og det er dejligt ved selvsyn, at konstatere vi også har særdeles velfungerende friskoler.
En dejlig formiddag i Thise!