Børn og forældre på Thise Friskole trodsede lock-outen

Selv om staten har lockoutet lærerne også på landets friskoler summede Thise Friskole lørdag af liv og glade dage.

Næsten 100 børn og forældre var mødt op i det flotte forårsvejr til den halvårlige arbejdsdag, hvor blomsterbeddene bliver gjort klar til den lyse tid, træer og buske beskæres, legereredskaber repareres, gøres rene eller fornyes og hvor bygningerne gennemgås og repareres for eventuelle frostskader.

I vuggestuen, der holder til i lokaler på friskolen, fik flittige forældre lavet et halvtag, så børn og personale kan færdes tørskoet fra huset og ud til barnevognene, hvor børnene sover middagssøvn og også Thise Børnehaves legeplads blev shinet op og gjort klar til foråret.

Andre forældre sørgede for at der var mad og drikke til det hårdt arbejdende folk mens børnene havde fri leg i hallen og på legepladserne

"Vi er rigtig glade for den store opbakning fra forældrene, og vi ved fra tidligere, at netop det at være fælles om en opgave er med til at skabe en god stemning blandt forældrene. Arbejdsdagen er også en lejlighed til at forældrene i de tre institutioner - friskole, børnehave og vuggestuen - lærer hinanden at kende samtidig med at vi løst en række praktiske opgaver til gavn glæde for børn, forældre og ansatte," siger skoleleder Dan Otkjær.

Foto: Henning Just