Sådan mødtes vi på Thise Friskole

"Sådan mødtes vi" er titlen på en musical, som eleverne i 6. klasse på Thise Friskole med stor succes opførte for familie, søskende, venner og alle andre interesserede i sidste uge.

Musicalen viste seks eksempler på, hvordan far og mor fortæller deres afkom om, hvordan de i sin tid mødtes. Men umiddelbart efter at forældrene havde fortalt deres håbfulde poder,glansbillede-versionen af, hvordan de blev kærester, viste andre elever den virkelige og usminkede version af, hvad der i sin tid skete.

Ligesom i den virkelige verden viste musicalen, at fortrængninger, ønsketænkning og en "redigeret virkelighed" af fortiden ofte ikke stemmer med virkelighedens verden.

Eleverne havde selv været meget aktive i processen med at skrive manuskriptet til musicalen, som de også sammen med skolens drama- og musiklærer Ole Nissen leverede den musikalske ledsagelse til. Og den knap en time lange musical blev opført som en art totalteater, hvor publikum også kunne følge skuespillernes ageren og omklædning bag scenen.

Samtidig med at eleverne øvede på stykket - blandt andet blev sidste weekend brugt på det - fik de også tid til at lave en tegnefilm-version af de seks episoder, som tilskuerne kunne følge på tv-skærme før og efter forestillingen.

Thise Friskole har en mangeårig tradition med, at overbygningens elever opfører en musical, men den blev i år aflyst for at timerne i stedet kunne bruges til at de ældste elever kunne indhente nogle af de mange timer, som de mistede under den fire uger lange lockout af skolens lærere.

I stedet blev det altså eleverne fra 6. klasse, som i år kom til at føre musical-traditionen videre.

Og så var der pølsegilde for skuespillere, søskende og forældre bagefter....